titanias 2018

Julsäsongen kom och gick med blixtens hastighet, och så blev det plötsligt 2019! Året som gick har varit fantastiskt händelserikt för oss, och går knappast att summera i ett litet blogginlägg, men några viktiga milstolpar kan i alla fall nämnas:

 • Under 2018 sjöng vi tre tillsammans för första gången, och bestämde oss för att bilda en trio
 • vi döpte trion till titania
 • vi fixade hemsida, instagramkonto, youtubekanal och fina visitkort
 • vi hittade replokal
 • vi repade in totalt över sextio sånger
 • vi sjöng på sju olika språk (svenska, engelska, franska, latin, italienska, japanska och lettiska)
 • vi framträdde inför publik nitton gånger
 • vi sjöng såväl utomhus i kyla och rök (Gunnebo julmarknad), som inne i gallerior (Mölndal och Stenungstorg), på bibliotek (Tuve) och under ett träd i Slottsskogen
 • vi organiserade och genomförde vår första egenproducerade julkonsert
 • vi bildade ekonomisk förening
 • och sist men inte minst, vi planerade vår allra första turné!

Vilket fantastiskt år det har varit! Och 2019 ser ut att bli minst lika roligt. Nu har vi precis genomfört årets första gig, på parentation hos PRO Bergvik, och därmed inlett Norrlandsturnén som varar veckan ut. Ett uppträdande om dagen, rep och planering står på agendan. Men också god mat och fika, bastu, något glas vin, trevliga samtal och tågresor genom snöiga landskap.

img_9640

 

Jul, jul, strålande jul!

Ja, för de allra flesta är det kanske lite väl tidigt för julsånger i oktober. Men vi är så peppade inför julsäsongen att vi inte kan låta bli! Nu har vi nämligen bokat lokal för vår alldeles första egenproducerade julkonsert Var inte rädd för mörkret som kommer att gå av stapeln tisdagen den 18:e december kl 18:30. Boka in datumet redan nu, det kommer att bli så fint!

20181021_114702

Att vi i titania tycker om bibliotek är ingen hemlighet, och vad passar då bättre än att ha vår julkonsert i denna vackra byggnad som en gång i tiden inhyste Göteborgs första folkbibliotek? Allégården ligger på Södra Allégatan 4, ett stenkast från Järntorget, och vi kommer att sjunga i stora salen.

Biljetter till konserten finns att köpa här, och kostar 60 kr för vuxna. Barn går gratis. Begränsat antal platser, så vänta inte för länge!

Men detta är inte allt, vi har fler julnyheter… Helgerna 24-25 november och 1-2 december kommer vi nämligen att sjunga på den årliga julmarknaden på Gunnebo slott! Marknaden pågår kl 11-16 och vi går runt och sjunger stämningsfulla julsånger på olika platser ca. 12-13 alla dagar. Detta ska bli så roligt! Kom och lyssna på oss, gå på slottsvisning, shoppa lite, ät något gott, eller bara strosa runt och insup atmosfären på Gunnebo. Julstämning till max! 🙂

Höststormar och vinterplaner

1020237

Nu har hösten kommit igång på allvar, och vi i titania har fullt upp med vår sprillans nya och fina höstrepertoar (som innehåller både jazz, barnvisa och den lägsta altstämman vi varit med om) samtidigt som vi smider planer inför julsäsongen. Roligt!

Vi hade också väldigt trevligt när vi besökte Tuve biblioteks musikcafé härom veckan. Där gjorde vi ett program på ca 40 minuter, med delar av vår blomsterrepertoar i en salig blandning med visor och opera. Blomstersångerna passade in extra bra den här gången, eftersom vårt framträdande följdes av ett föredrag med titeln ”Från täta snår till blommande äng”. Stort tack till Tuve bibliotek för inbjudan!

image_from_ios-2

Nästa chans att höra oss blir på en minnesgudstjänst i Biskopsgårdens kyrka under Allhelgonahelgen, lördagen den 3:e november kl 16. Varmt välkomna! Då sjunger vi sånger med temat tröst.

Under titanias träd

1535015021631

Stort tack till alla som kom på vår picknickkonsert i Azaleadalen i lördags! Ett tag trodde vi att vi skulle behöva ställa in, eftersom väderprognosen utlovade skyfall, men det hann som tur var ändra sig. Blåsigt och lite kallt var det visserligen, och en liten skur kom det ändå, men den fantastiska pilen gav skydd från både regn och vind och skapade ett magiskt grönt rum för musiken. 25 personer i publiken, en ekorre som sprang förbi på grenen ovanför, ett rådjur i skogsbrynet, och så en man med hund som gick förbi, stannade till, vände och kom och ställde sig under trädet för att lyssna på resten av konserten… Det blev med andra ord en riktig succé! Vi var rörande överens om att adoptera trädet (om det inte är det som adopterar oss?) och göra picknickkonserten till en återkommande händelse. Välkommen in under trädet nästa år igen!

image_from_ios-1

Picknickkonsert i Slottsskogen

IMG_9998Nu är titania tillbaka efter ett par veckors sånguppehåll, och som en liten avrundning på sommaren vill vi bjuda in till picknickkonsert i Slottsskogen. Varmt välkommen att lyssna på oss lördagen den 18:e augusti kl 12 i Azaleadalen! Ta med en filt, picknickkorg, hela släkten, vänner, grannar, husdjur, gosedjur, eller bara kom som du är. Konserten fungerar också som ett genrep inför vårt senare gig i Tuve, så det är dessutom ett utmärkt tillfälle att få lyssna på konsertprogrammet för den som inte har möjlighet att komma till Tuve bibliotek mitt på dagen en torsdag i september. Så, kom och lyssna och häng med oss i gröngräset! Vi kommer bland annat att sjunga detta vackra stycke, som vi spelade in på repet den 12:e juli.

 

Glad midsommar!

Vi hade egentligen tänkt att vara ute och spela in en somrig video igår, men vädrets makter ville inte riktigt vara med oss så det blev ett extrarep inomhus istället. Vilket också var trevligt! Men det kan gärna få bli lite fint sommarväder snart igen.

Just nu repar vi bland annat inför konserten på Tuve bibliotek den 13 september. Där blir det ett blandat program med både sånger på japanska, svenska visor, och ett urval ur vårt program med blomstertema. Det ska bli så roligt!

Glad midsommar!

 

 

Sommar, sol och sakura

Plötsligt blev det visst sommar, och förutom att sjunga vackra sommarsånger är det hög tid att börja planera för kommande säsonger. Förra veckan hade vi ensemblemöte hemma hos Mylen, över en fantastisk middag med Prosecco till, och många goda idéer kläcktes. Bokningarna inför hösten och vintern har också börjat rulla in, och bland annat ska vi sjunga på Tuve bibliotek den 13:e september kl 14. Varmt välkomna dit och lyssna på oss! Vi bjuder på ett varierat program på temat mörker och ljus, och kanske smyger vi in någon sommarsång också.

received_10155157307061371

 Planeringsmöte blir bäst med god mat och bubbel 

Innan värmen kom igång på allvar var vi ute och firade våren under blommande körsbärsträd, fotograferade och hade sushipicknick i skuggan av träden. Det var en fantastisk dag – en av de första riktiga vårdagarna!

IMG_8709

IMG_8730

1010893En perfekt dag för hanamipicknick

Vi passade också på att göra en inspelning av den japanska folkvisa Sakura, som handlar om körsbärsblommor. Finns på Youtube!