Eldfluga, kom!

1525202332011I söndags var det dags för den årliga hanamipicknicken i Botaniska trädgården. Då passade vi på att hoppa in och sjunga en sång på japanska, som förband till gruppen KOM som berättade japanska sagor! Sången vi sjöng heter Hotaru koi, vilket betyder eldfluga kom.

Samma sång gjorde vi sedan en inspelning av i Erikas kök, under ett trivsamt förstamajrep.

Självklart blev det också tid för lite kattgos, en god lunch, och planering för framtida upptåg. Nästa chans att höra oss sjunga blir redan nu på torsdag, på vårsalong i Biskopsgårdens kyrka. Fri entré, kom och lyssna! Mer information finns här.

IMG_5705

YouTube och Instagram

Titania har blivit youtubers! Nu ligger vår första video ute, en inspelning av ”Så skimrande var aldrig havet” från vårt senaste rep i måndags.

Vi har också startat ett instagramkonto, där vi kommer att dela med oss av bilder och kortare videoklipp från rep, framträdanden och annat som vi hittar på. Följ oss gärna där också! Länkar till vår youtubekanal och Instagram finns i menyn till höger.

 

Visitkort och ny repertoar

Ordet ”kafferep” har fått en ny betydelse: när titania har helgrep i Erikas kök och dricker kaffe ur hennes fina koppar. Denna gång blev det dessutom ett extra högtidligt kafferep, eftersom vi passade på att packa upp våra sprillans nya visitkort.

IMG_5499.JPG

Vi repade också på ett nytt stycke, en vacker japansk sång som heter ”Haru ga kita”,  ”Våren har kommit”. Den känns väldigt aktuell just nu!

20180416_103517

Inspelning

På självaste långfredagen ägnade vi förmiddagen åt att spela in några av sångerna från vår repertoar, i den härliga akustiken och atmosfären i Lundby gamla kyrka. Det blev några fina tagningar som nu ligger ute på vår lyssningssida! Så småningom kommer även videoklipp från den här sessionen.

1010825

Kyrkan badade i solsken! De äldsta delarna är från slutet av 1300-talet, så det kändes helt rätt att spela in medeltida musik. Men visor gick också bra.

1010815

När vi var klara med inspelningarna lämnade vi kyrkan och fortsatte med gemensam lunch, administrativt möte och fika. Det blev en riktig titaniadag!

Ny replokal

Nu har vi haft vårt första reptillfälle i Biskopsgårdens kyrka. Vi är så glada över detta samarbete!

1522101209268

På repet sjöng vi bland annat Uti vår hage, Scarborough fair, Stämning och Jag vet en dejlig rosa. Vad har alla dessa sånger gemensamt? De hör till vårt nya tema som vi nu håller på att repa in, tillsammans med bland annat Sakura, Blåklint och Blåsippor.

Bland palmer och kamelior

Idag var vi i Palmhuset i Trädgårdsföreningen och fotograferade lite innan repet. Kameliorna blommar fortfarande storslaget! Skönt att kunna vara alldeles omgiven av grönska en stund även den här tiden på året.

1010743
Omgivna av kamelior
1010768
Det droppar något från taket!
1010756
Palmer så långt ögat kan nå
1010778
Hur blev bilderna?

titania

En önskan att sjunga flerstämmigt i samklang ledde Mylen och Lisa att leta reda på Erika och börja sjunga som en trio. Det första reptillfället i kalla februari var magiskt! Planer smiddes, fika intogs, klanger skapades. Jakten på replokal inleddes.

Vid det tredje reptillfället föddes namnet titania. Nu är vi redo att ta över världen.